Ajurvédske ovocné plody

Slnkom sušené ovocné plody sú prírodným zdrojom antioxidantov, vitamínov a sviežej energie. Pôsobí priaznivo na gastrointestinálne zdravie, revitalizáciu telesných tkanív a posilnenie imunitného systému.

Amalaki pôsobí ako vynikajúce tonikum pre optimálnu funkciu trávenia, imunity, metabolizmu, pečene, krvi, srdca a mozgovej činnosti. Obsahuje päť druhov zo šiestich chutí nášho zmyslového vnímania (kyslú, sladkú, horkú, zvieravú a pálivú), ktoré harmonizujú všetky tri biologické princípy vata, pitta, kapha.

Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantov (látky znižujúce bežný oxidačný proces, ktorý má na svedomí starnutie a odumieranie buniek) a bioflavonoidov (vitamíny podporujúce odolnosť bunkových stien proti prenikaniu škodlivých látok v podobe voľných radikálov) a silnú koncentráciu životne dôležitých esenciálnych aminokyselín. Je bohaté na množstvo minerálnych látok a vitamínov ako je vápnik, železo, fosfor, karotén, vitamín C, B1 a B2. Viac si o Amalaki prečítajte v článku Amalaki - zdravý snack do vrecka.

Aký je proces spracovania ajurvédskych ovocných plodov?

Ajurvédske ovocné plody sa najprv naporcujú na menšie časti, potom ponoria do ľahkého prírodného trstinového sirupu, ktorý slúži ako najlepšie prirodzené prostredie pre uchovanie trvanlivosti a na záver sa len solárne vysušia. Týmto tradičným procesom dochádza k zachovaniu maximálneho množstva všetkých zdraviu prospešných látok, ktoré ovocie obsahuje a zároveň zostáva šťavnaté a plné chuti.

Cukrová trstina je mohutná rastlina obsahujúca vo svojich steblách až dvadsať percent cukru, ktorý sa ako výsledný produkt fotosyntézy skladá zo sacharózy, fruktózy a glukózy. Z rozlisovaných stebiel sa najskôr získava sladká šťava v podobe hustého sirupu, z ktorého následne vzniká procesom kryštalizácie prírodný trstinový cukor. Ajurvédska medicína ho používa ako médium či prostredie (anupána) na prípravu, užívanie, smerovanie a vstrebávanie účinkov bylín. Prírodný trstinový sirup obsiahnutý v ovocnom plode amalaki, mangu, papáji, jackfruitu a guave podporuje výživu telesných tkanív a slúži ako vynikajúca prírodná konzervačná látka.

Ajurvédske ovocné plody

AMALAKI plod natural

Imunita & žalúdok

3,50 €
-+

AMALAKI plod zázvor

Imunita & dýchacie cesty

3,50 €
-+

AMALAKI plod kardamóm

Imunita & zažívanie

3,50 €
-+

AMALAKI plod škorica

Imunita & srdce a cievy

3,50 €
-+

AMALAKI plod citrónová tráva

Imunita & revitalizácia

3,50 €
-+

MANGO plod

Vitamín C & A

4,30 €
-+

JACKFRUIT plod

Vitamín C, A & vápnik

3,80 €
-+

PAPAYA plod

Vitamín A, C &  enzýmy 

3,50 €
-+

GUAVA plod

Vitamín C, A & vláknina

3,50 €
-+