Nachádzate sa tu

Ajurvédska kvalita - nové značenie produktov

Všetky naše bylinné prípravky sú novo opatrené tromi značkami kvality podľa spôsobu spracovania, za ktoré sa z pohľadu ajurvédy ako výrobcovia môžeme plne zaručiť. Prečítajte si, čo každé označenie znamená a na ktorých produktoch ho môžete nájsť.

Ajurvéda čiže veda o živote a dlhovekosti vychádza z hlbokého poznania prírody a jej zákonitostí, ktoré dali prvým ajurvédskym učencom dávnej Indie porozumieť prostej múdrosti: všetky byliny, ktoré nás obklopujú, sú pre zdravie človeka prospešné. V dnešnej dobe je však tiež potrebné zaručiť, že byliny pochádzajú z čistého prírodného prostredia a sú stále spracovávané tradičným ručným spôsobom. Na základe ich správnych kombinácií spolu s dodržiavaním prirodzených zásad zdravého životného štýlu v súlade s našou individuálnou konštitúciou možno potom posilniť alebo obnoviť celkové zdravie organizmu.

 

Authentic Ayurveda - Himalayan Herbs

Toto logo nájdete na všetkých 57 druhoch ajurvédskych čajov. Naša rodinná produkcia bylinných čajov v Nepále pristupuje k spracovaniu ajurvédskych bylín veľmi tradičným spôsobom. Byliny sú zbierané vo voľnej prírode na rozsiahlom území západného, južného a severovýchodného Nepálu. Niektoré druhy bylín sú znášané z vysokohorských oblastí Himalájí, iné sa zberajú v tradícii rodinných generácií na malých poliach v podhorí Himalájí, kde je vďaka pravidelnému monzúnovému obdobiu dostatok vlahy, ktorá poskytuje spolu so subtropickým podnebím a úrodnou pôdou ideálne podmienky pre prirodzene ekologické poľnohospodárstvo. Po ich starostlivom sušení na slnku prichádza na rad proces čistenia a až potom dochádza k miešaniu jednotlivo rozomletých častí rastlín (kvetov, plodov, semien, stoniek, listov, kôry, podzemkov a koreňov) podľa ajurvédskych receptúr. Celý priebeh prípravy bylinných čajov prebieha úplne tradičným spôsobom na báze čisto manuálneho spracovania bez technického vybavenia modernej mechanizácie. Na základe tohto prístupu, ktorý ide ruka v ruke s harmóniou prírody a rytmom života miestnych ľudí, si každá bylina uchováva nielen svoje zdraviu prospešné výťažky, ale taktiež aj svoju liečivú potenciu, ktorej sa v ajurvéde hovorí prabhava.

Nové logo „Authentic Ayurveda - Himalayan Herbs“ s podtitulom organic by nature vám tak poskytuje záruku, že šálka každého čaju, ktorý si pripravíte, obsahuje ajurvédske byliny zozbierané na zdravej pôde v čistej prírode a spracované miestnymi ľuďmi na úpätí Himalájí.

„Keď čaje pripravujeme, nemyslíme na to, že vyrábame nejaký produkt, ale robíme to jednoducho s pocitom, akoby sme v kuchyni chystali jedlo pre celú rodinu.“ - Suresh Kumar Sah, Ph.D. (vedúci bylinnej produkcie Everest Ayurveda, Nepál)

 

Pozrite sa, ako prebieha prírodný zber bylín a ručná výroba čajov v Nepále

 

Authentic Ayurveda – 100 % Natural

Toto logo nájdete na našich bylinných nutričných a očistných elixíroch aj ajurvédskych ovocných plodoch. Znamená to, že všetky použité ingrediencie na takto označených prípravkoch pochádzajú od miestnych pestovateľov z čisto prírodných zdrojov a pripravujú sa tradičným ajurvédskym spôsobom.

Príprava bylinných elixírov čiže avalehas prebieha presne tak, ako sa ich príprava opisuje v klasických ajurvédskych textoch. Ich základom je veľmi cenený ajurvédsky plod Amalaki, ktorý disponuje vysokým množstvom antioxidantov a vitamínu C. Amalaki pochádza od drobných pestovateľov, ktorí ho ručne zberajú zo stromov embiliky lekárskej v regiónoch ich prirodzeného výskytu na území indických štátov Rádžastán a Gudžarát. Plod Amalaki sa najprv ponorí do kúpeľa s horúcou vodou, aby sa od jadra oddelila jeho výživná dužina. Potom sa pripraví bylinný odvar zo zmesi jednotlivých častí desiatok rastlín, ktorý sa potom pomieša s mäkkou dužinou ovocného plodu Amalaki. V nasledujúcom procese ďalšieho zahrievania dochádza k odparovaniu prebytočnej vody až v záverečnej fáze zostane len konzistencia v podobe bylinného džemu. Ten je vo svojej podstate základom tonizujúceho bylinkového elixíru s názvom Chyawanprash, ktorý regeneruje telesné tkanivá a posilňuje imunitný systém organizmu. Moderné vedecké výskumy preukázali, že Amalaki má neobyčajne vysokú retenčnú schopnosť. Dokáže si uchovať 95% svojich výživných látok vrátane vitamínu C, bez ohľadu na to, akým procesom úpravy prechádza.

Ostatné ajurvédske ovocné plody ako kráľovské mango, jackfruit a papája pochádzajú z oblastí západnej a južnej Indie, ktoré sú nielen domovom ich prirodzeného prostredia, ale tiež aj majstrovského umenia miestnych ľudí v zručnosti pri ich spracovaní. Podľa ajurvédskeho príslovia, ktoré hovorí „nie je na svete rastlina, aby na niečo nebola“, obsahujú aj tieto ovocné plody mnoho vitamínov, minerálov a nutričných látok. Pre najlepšie uchovanie všetkých živín sa pri ich spracovaní používa proces takzvaného blanšírovania. Priebeh tejto metódy spočíva v ponorení čerstvého ovocia do horúcej vody po dobu 8 minút. Potom sa nakrája na tenké plátky, ktoré sa ponoria do zriedenej čerstvo vylisovanej šťavy z cukrovej trstiny. Na záver sa naporciované kúsky ovocia prepláchnu studenou vodou, aby sa odstránila prebytočná vrstva sirupu z povrchu ovocnej dužiny. Ovocné kúsky sa potom starostlivo vysušia za pomoci solárnej energie. Vďaka tomuto šetrnému procesu prípravy si ovocie uchová svoju trvanlivosť a šťavnatú chuť bez akýchkoľvek prídavných konzervačných látok.

 

RAW Quality - 100% Natural

Toto označenie zdobí moderný rad našich ajurvédskych horúcich nápojov. Jemne namletý prášok z ajurvédskeho plodu amalaki spolu s ďalšími druhmi zdraviu prospešných superpotravín je pripravovaný do maximálnej teploty 45 ° C, a preto môžeme zaručiť jeho RAW kvalitu.

Čerstvo natrhané amalaki sušia miestni ľudia na slnku tak, že ho rozprestrú na plochých strechách svojich domov. Potom ho najemno rozomelú a zmiešajú s čisto namletým práškom 11 ďalších ingrediencií ako je ashwagandha, shatavari, kurkuma, zázvor, moringa, mladý jačmeň, spirulina, ruža a lotos, ktoré sa úplne ekologicky pestujú v rozľahlých záhradách našej výroby v indickom Gudžaráte. Shilajit-mumio, ktorý tiež s amalaki miešame, potom pochádza z indickej časti Himalájí v oblastiach Himačálpradéš a Uttaránčal, kde sa zbiera zo skalných stien v podobe kvalitnej usadeniny zloženej z prírodnej zmesi organických i anorganických látok, ktorá je bohatá na vitamíny, minerály a stopové prvky.

 

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.