Jemne namletý prášok z ajurvédskeho plodu amalaki spolu s ďalšími druhmi zdraviu prospešných superpotravín je pripravovaný v 100% RAW kvalite do maximálnej teploty 45 °C. Nápoj pripravený z rozomletého prášku z ajurvédskych bylín či plodov sa v ajurvéde nazýva „churna“. Jemne namletý prášok sa zaleje teplou vodou a vypije sa spolu s ňou. Na rozdiel od instantných nápojov, kedy prídavné látky rozpustia jeho obsah do chemického roztoku, čisté zmesi Amalaki nápojov neobsahujú žiadne konzervačné ani prídavné látky a preto sa vo vode nerozpustia. Naopak, to najcennejšie, čo nápoj obsahuje, je práve rozomletá zmes bylín, ktorú treba v teplej vode rozmiešať a s pridaním lyžičky medu vypiť. Med sa v ajurvéde užíva ako vodič bylinných účinkov, ktoré sa potom lepšie vstrebávajú do telesných tkanív.
Ajurvédske nápoje sa dajú užívať samostatne alebo pridávať do ovocných smoothies. Rad 11 zdravých a chutných receptov na osviežujúce ajurvédske smoothies nájdete v našom domácom receptári.
Ajurvédske nápoje tiež tvoria základ Ajurvédskych imunitných balíčkov, kde spolu s bylinnými elixírmi a ajurvédskym ovocím vytvára jednoduchú domácu terapiu pre rýchle posilnenie imunitného systému a regeneráciu organizmu.