Nachádzate sa tu

Ajurvédske semináre Everest Ayurveda

Ajurvédu možno mnoho rokov študovať v knihách a navštevovať rad prednášok, najlepšie však je, pokiaľ ju môžete rovno žiť. A nemusí to byť tak zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. K tomu, aby človek otvoril svoj život ajurvédskej múdrosti a získal z nej úžitok, si na začiatok stačí osvojiť niekoľko základných princípov:

  • Naučiť sa počúvať sám sebe a mať v seba dôveru
  • Cítiť zodpovednosť za svoje vlastné zdravie
  • Dať vo svojom živote prioritu správnym veciam a hodnotám
  • Mať schopnosť sebadisciplíny

Žiť podľa ajurvédskej múdrosti znamená žiť v súlade so svojou prirodzenosťou. Úlohou človeka je túto svoju prirodzenosť najprv pochopiť. Ajurvéda vychádza z tohto hlbšieho porozumenia svojmu telu, myšlienkam, pocitom a duchovnej podstate našej existencie a je teda úzko spojená s jogou a meditáciou, pri ktorej sa človek učí lepšie vnímať sám seba a tým lepšie reagovať na skutočné potreby svojho organizmu.

Tím Everest Ayurveda tvoria ľudia, ktorí sa vo svojom živote túto filozofiu snažia nasledovať. Cítia, že každodenná meditácia je v dnešnej rýchlej spoločnosti naozajstnou nevyhnutnosťou na uchovanie a rozvíjanie vnútorného pokoja, lásky a radosti, ktorá sa potom premieta do každodennej práce, komunikácie a činností. Následná dôvera v seba a v prospešnú silu bylín je prvým krokom k úspešnému liečeniu zdravotných ťažkostí.

Ako ajurvédska spoločnosť sa snažíme šíriť hlbšie povedomie o ajurvédskom lekárstve, zdravom spôsobe života, užívaní himalájskych bylín a tomto vnútornom rozmere s cieľom, aby každý človek bol s pomocou vhodných bylinných zmesí schopný sám nájsť svoju vnútornú rovnováhu a pevné zdravie k svojej plnej spokojnosti. Niekoľkokrát do roka organizujeme AJURVÉDSKE SEMINÁRE, kde sa môžete zoznámiť so základnými princípmi ajurvédskej medicíny, ktoré vám môžu poodhaliť niečo viac o sebe samých. Vezmeme vás do Nepálu, sveta himalájskych hôr, pod ktorými sa nachádza naša ručná výrobňa ajurvédskych čajov a ponúkneme vám na vyskúšanie chuť a silu himalájskych bylín vo forme teplého čaju, ajurvédského elixíru alebo tradičného sušeného ovocia.

Pre viac informácií o termíne a mieste najbližšieho seminára nás kontaktujte na info@everest-ayurveda.sk.

Každoročne sa tiež zúčastňujeme jesenného festivalu Biostyl v Bratislave, kde sa na nás môžete obrátiť s vašimi dotazmi a zdravotnými konzultáciami.

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.