Nachádzate sa tu

Zahrej sa polievkou

Polievky, obzvlášť husté, okorenené tým správnym zahrievacím korením, sú na zimu tým najlepším spôsobom, ako urobiť telu dobre. Skúste recept na polievku z červenej šošovice s cícerom ...

Čo budete potrebovať:

150g celozrnnej ryže

2 čajové lyžičky rasce rímskej (Cuminum cyminum)

1/4 čajovej lyžičky čili vločiek

1 1/2 lyžice rozpusteného kokosového oleja na vyprážanie / ghí

1 červená cibuľa nakrájaná

140 g červenej šošovice

900 ml zeleninového vývaru

400 g paradajok, nakrájané na kúsky

200 g cíceru z konzervy, opláchnutého a odkvapkaného

4 mladé cibuľky, očistené a nakrájané na drobno

200 g hnedej šošovice, predvarenej alebo zelenej šošovice Puy

soľ a korenie k dochuteniu

grécky biely jogurt a nasekaná vňať koriandra k servírovaniu

Varíme 30 minút a servírujeme 4 porcie.

Ako to pripraviť:

Uvarte celozrnnú ryžu podľa návodu na obale. Medzitým na panvici bez oleja osmažte rímsku rascu s čili vločkami pri strednej teplote / plameni 1 minútu a potom pridajte 1 lyžicu kokosového oleja / ghí. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 3 - 4 minúty. Pridajte červenú šošovicu, zeleninový vývar, paradajky a polovičné množstvo cíceru a priveďte do varu. Varte 15 minút za občasného miešania, až šošovica zmäkne. Medzitým na druhej panvici osmažte nakrájanú mladú cibuľku na zvyšnom kokosovom oleji / ghí pri strednej teplote / plameni 3 - 4 minúty. Pridajte predvarenú hnedú šošovicu alebo zelenú šošovicu Puy. Varte 1 - 2 minúty, než šošovica zmäkne alebo sa ohreje (v prípade konzervovanej šošovice). Pomocou tyčového mixéra rozmixujte polievku a podľa chuti pridajte soľ a korenie. Rozdeľte polievku do 4 misiek. Do každej misky pridajte celozrnnú ryžu, zvyšok cícera, zmes osmaženej mladej cibuľky s šošovicou a lyžicu bieleho jogurtu a posypte vňaťou z čerstvého koriandra. Dobrú chuť! 

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.