Kategórie:
antioxidant, ochrana bunkových štruktúr a telesných tkanív, imunitný a kardiovaskulárny systém, predĺženie dĺžky života, stres, starnutie, vrásky, mladosť, vitalita
Je vskutku zázrakom prírody v akom náramnom súzvuku sú bylinné zmesi čajov, ich vôňa a účinky. Prípravky sú chutné, prospešné a jednoduché na užívanie. Vybavil som si nimi svoju kuchyňu i kanceláriu.
Pred nedávnom som narazil na Himalájske ajurvédske čaje (PITTA, BHRINGARAJ, JAIPHAL) a som s nimi veľmi spokojný. Sú naozaj skvelé (som pokojnejší, spevnili sa mi väzy v ramenách, miznú bradavice). Veľmi ďakujem.
Príprava
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte pre aktívny zdravotný účinok 3–5 minút povariť alebo pri preventívnom užívaní zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporúčané dávkovanie
2 - 3 šálky za deň
Užívanie
Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3–5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok na optimalizáciu duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejšie pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje trávenie. Jednotlivé časti bylín (kvety, plody, semená, stonky, listy, kôra, podzemky a korene) sú cielene rozomleté na jemné časti, aby mohlo dôjsť k ich homogénnemu premiešaniu, ktoré zaručuje najkvalitnejšiu účinnosť ajurvédskych zmesí. Pokiaľ čaje používame len ako preventívny, podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať.
Na optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé najlepšie ráno pred raňajkami, počas dňa jednu hodinu pred jedlom a večer pred spaním počas trvania obnovy vytúžených funkcií organizmu. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 ° C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Už pol roka užívam ChYAWANPRASH a nemôžem si ho vynachváliť. Vôbec sa ma nedotklo ani prechladnutie, kašeľ ... proste prvýkrát po rokoch som prežila zimu v pohode.
Dobrý deň, ajurvédske čaje som užíval zatiaľ len dva (PRANA a DALCHINI) a s oboma som maximálne spokojný. Po pravidelnom užívaní čaju DALCHINI som už po mesiaci bol bez alergie resp. príznakov kýchania, svrbenia očí a pod. Ďakujem.
Sú to dobré čaje. Henricha Průšová (Třebívlice).
Zdravím vás, ďakujem za vaše čaje, ktoré sú naozaj účinné. Často ich odporúčam svojim klientom a sama ich tiež používam.
Zdravím. Veľmi mi pomohol čaj MARICHA na normalizáciu tlaku a celkovo na dobrú kondíciu. Ďakujem
Vaše výrobky poznám. Teraz som si kúpil čaj na prechladnutie a na vysoký krvný tlak. Veľmi mi chutia a chcel by som ich ďalej využívať a kupovať. Je to naozaj čistá príroda.
Ďakujem za vaše úžasné čaje. Dva mesiace pijem čaj NAGARA a vrátil ma späť k životu. Vyskúšala som aj čaj PITTA TEA a môžem ho všetkým odporučiť.
Mnoho rokov trpím nespavosťou. Začala som piť ASHWAGANDHU a spím ako mimino. Prvé prebudenie v päť ráno a často sa zobudím až na zazvonenie budíka. Všetkým nespavcom odporúčam a Vám vďaka za to, že existujete a pomáhate.
Dobrý deň, s vašimi čajmi som veľmi spokojná. Vidanga mi pomohla schudnúť, po čaji Kalamegha mi takmer zmizli problémy so žlčníkom, teraz sa rozhodujem pre PACHAKA, končím s fajčením! Ďakujem.
Dobrý deň, určite odporúčam vyskúšať smoothies so zmesou na horúce nápoje! V rámci detoxikačných procedúr sú úžasným pomocníkom. Som vďačný za to, že sú tieto produkty dostupné a verím, že ďalší ľudia objavia ich potenciál!
Dokumentárny film o domove najstaršieho lekárskeho systému na úpätí Himalájí odhaľujúci nadčasovosť vnútorného poznania dávnych mudrcov Indie.
Dokument vás zanesie od impozantných štítov Himalájí a každodenného života v jeho údoliach, až k posvätným chrámom v Káthmandu a kráľovským palácom v indickom Rádžasthánu. Budete sa tak môcť preniesť do bohatého lona prírody a vedomostí, ktoré formovali poznanie a kultúru indického subkontinentu.