Nachádzate sa tu

Ajurvédska bylinná aromaterapia

Rozmanité vône bylín, korenín a kvetov využíva ajurvéda ako dôležitú súčasť starostlivosti o udržanie mentálneho zdravia a dobrej psychickej kondície. Bylinnú aromaterapiu možno použiť na posilnenie životnej energie prány a tým na podporu celkovej odolnosti organizmu.

Bylinné vonné tyčinky pre váš domov

Bylinná aromaterapia vo forme 100% prírodných vonných tyčiniek prečisťuje ovzdušie nášho domova alebo prostredia, v ktorom pracujeme. Aromaterapeutická zmes bylín je vyvinutá v súlade s konceptom 5 elementov, ktoré vytvárajú naše životné prostredie a ktorých vzájomná harmónia ovplyvňuje to, ako sa v ňom cítime.

Ručne vyrobené vonné tyčinky obsahujú iba čistú zmes ajurvédskych bylín a Perseu odoratissimu, ktorá svojou drevnatou štruktúrou udržuje tyčinkám tvar a pomáha správne horieť. Tieto tyčinky teda neobsahujú žiadne drievko, ktoré by do ovzdušia púšťalo štipľavý zápach a ich dym je veľmi jemný až nepoznateľný. Ľahká vôňa bylín je príjemne nevtieravá a necháva človeka pocítiť svoju očistnú silu a osviežujúci dotyk, ktorý skvalitňuje vzduch, ktorý dýchame.  

Indická náuka Vastu a 5 elementov

Vastu Šástra (vāstu śāstra) je védska náuka o architektúre a navrhovaní chrámov, budov, domov, miest, záhrad a verejných priestranstiev. Pochádza z rovnakej védskej civilizácie, ktorá nám pred tisíc rokmi priniesla ajurvédu a jogu. Zatiaľ čo jogové ásany a dychové techniky pránájámy sa vzťahujú na vnútorný svet človeka, podobne aplikácia Vastu Šástra na jeho okolité fyzické prostredie napomáha zdraviu, harmónii a rovnováhe jeho života.

Vastu je založené na znalostiach vzájomného pôsobenia piatich prírodných elementov: zeme (bhumi), vzduchu (vayu), ohňa (agni), vody (jala) a priestoru (akasha), s ktorými pracuje tak, aby sa v dome posilnil tok životnej energie prány. Každému elementu zodpovedá určitý svetový smer, ktorý pomáha určiť, ako usporiadať jednotlivé predmety v priestore a ktorý priestor vyčleniť jednotlivým oblastiam a činnostiam života, aby mohli prosperovať. Vastu Šástra verí, že náš deň začína a končí v našom domove, a preto je vytvorenie pozitívnej atmosféry a nastolenie harmónie nesmierne dôležité pre pohodu našej mysle, tela i ducha.

 

Vyberte si z ponuky 5 výnimočných bylinných tyčiniek Vastu podľa prírodného elementu, ktorý chcete vo svojom domove alebo pracovisku posilniť:

 

  • AKASHA (priestor) na vytvorenie harmonického priestoru

  • VAYU (vzduch) na posilnenie toku životnej energie

  • AGNI (oheň) pre hrejivé teplo rodinného krbu

  • JALA (voda) pre úspech a blahobyt života

  • BHUMI (zem) pre pokojný odpočinok a stabilitu domova

„Menšia ako najmenšia, väčšia ako najväčšia, duša dýcha v skrytom srdci človeka.“  - Kathópanišad 

 

Súvisiace produkty

AKASHA

Harmónia

3,90 €
-+

VAYU

Životná energia

3,90 €
-+

AGNI

Láska

3,90 €
-+

JALA

Blahobyt

3,90 €
-+

BHUMI

Dobré zdravie

3,90 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.