Nachádzate sa tu

Ajurvédske byliny: Ashwagandha - konská sila

Ashwagandha (ašvaganda) lat.withania somnifera, v slovenčine withania opojná, je tiež známa pod názvami indický ženšen alebo zimná čerešňa.

Ide o stredne vysoký ker dorastajúci až do výšky dvoch metrov. Z celej rastliny sa využíva koreň, ktorý povzbudzuje vitalitu organizmu a svojou vôňou pripomína konský zápach, preto sa táto bylina často prezýva "konská sila" (Ashwat - kôň, Gandhi - sila).

Účinky ašvagandy na ľudské zdravie

V starých indických spisoch je oslavovaná ako omladzujúci prostriedok a regeneračné tonikum. Ašvaganda je predovšetkým známa ako silný adaptogén - látka, ktorá pomáha zvyšovať odolnosť organizmu voči napätiu a stresu. Jej upokojujúce účinky priaznivo pôsobí a pri chronickej nespavosti a nervovom rozrušení. Aplikuje sa pri psychických poruchách - strese, neuróze, schizofrénii, depresii či paranoidných stavoch. Táto bylina súčasne navracia silu pri prepracovanosti, únave a vyčerpaní, podporuje pamäť, jasnú myseľ a mozgovú činnosť. Ďalej pomáha pri roztrúsenej skleróze, slabozrakosti, regulácii lymfatického obehu a posilnení imunitného systému. Koreň indického ženšena tiež pomáha ženám v prechodnom období menštruačného cyklu, pri infekčných ochoreniach a pri odbúravaní toxínov z pečene. Používa sa pri neuralgických bolestiach chrbta a chrbtice a aplikuje sa účinne pri liečbe onkologických ochorení.

Naša ručná výroba

Ašvaganda je jednou z najčastejšie používaných ajurvédskych rastlín, ktorá má v najrôznejších kombináciách s ďalšími bylinami veľmi široké spektrum terapeutického využitia. V našej ručnej výrobe v Nepále jej koreň starostlivo sušíme a ručne spracovávame a používame do niekoľkých bylinných zmesí. Vyskúšať môžete napríklad náš ajurvédsky himalájsky čaj Ashwagandha na nespavosť, kvalitný spánok, prirodzenú relaxáciu a harmonický stav duševného zdravia alebo mesačnú regeneračnú kúru Nervové napätie & spánok, kde sa Ashwagandha užíva súčasne s bylinným elixírom Majjaprash.

Súvisiace produkty

ASHWAGANDHA

Spánok & regenerácia

ASHWAGANDHA
5,20 €
-+

AMALAKI nápoj ASHWAGANDHA

Imunita & regenerácia a vitalita

AMALAKI nápoj ASHWAGANDHA
6,60 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.