Nachádzate sa tu

Jarná očista pečene - detoxikačný fresh juice Amalaki & kurkuma

Jarné detoxikačné drinky sú jemnejšou alternatívou pre jarné pôstové terapie, kedy podporujú očistu tela a užívajú sa ako náhrada sýteho jedla.

Ajurvéda je tisícročnou pokladnicou mnohých poznatkov o pôsobení najrôznejších bylín a korení, ktoré odstraňujú z tela odpadové látky, regenerujú jeho psychosomatické funkcie a uvádzajú organizmus do celkovej rovnováhy a harmónie.

Najdôležitejším orgánom spojeným s cirkuláciou, a predovšetkým filtráciou krvi je naša pečeň. Tá sa po zime, kedy organizmus prirodzene čelí chladným teplotám, sýtejším jedlám a určitej stagnácii spôsobenej nedostatočnou fyzickou aktivitou, musí vysporiadať so zvýšeným množstvom nahromadených toxických látok, ktoré sa z tela nedostatočne vylučujú. Pečeň je tiež miestom, kde sa môžu hromadiť aj psychické toxíny spôsobené dlhodobejším mentálnym a psychickým zaťažením. Očista pečene je teda spolu s očistou črevného traktu, obličiek a lymfatického systému chrbticou jarnej detoxikácie.

Kurkuma – očista pečene a krvi

Za vynikajúci prostriedok na čistenie krvi a podporu funkcie pečene je podľa ajurvédskej tradície považovaná kurkuma. Jej horká a jemne zvieravá chuť prináša do tela protizápalové účinky a prečistením krvi a podporou jej cirkulácie prispieva tiež k dobrému vzhľadu pokožky. Navyše stimuluje trávenie bielkovín a bráni vzniku toxínov a plynatosti.

Kurkuma býva súčasťou kari korenia v zeleninových pokrmoch a z pohľadu ajurvédy je tridóšická - teda vhodná pre všetky tri telesné konštitúcie váta, pitta a kapha. Predovšetkým však pre pitta dóšu, ktorej sa odporúča kurkumu pridávať napríklad do jogurtu na podporu trávenia.

Recept na ajurvédsky fresh juice Amalaki & kurkuma

Tento zdravý drink je kombináciou ovocia, zeleniny a jemného prášku z čerstvo namletého Amalaki a kurkumy. Amalaki ako jeden z najbohatších zdrojov vitamínu C a antioxidantov v prírode optimalizuje činnosť imunitného systému, chráni bunky pred oxidatívnym stresom, zvyšuje vstrebávanie železa a znižuje mieru únavy a vyčerpania. Prospieva tiež zdraviu žalúdka a črevného traktu.

Fresh juice odporúčame vypiť ráno pred raňajkami alebo v rámci jarnej očisty pripraviť si namiesto raňajok. To isté aj večer, buď po ľahkej večeri, ktorá by mala prebehnúť do 18 hodiny alebo ako náhradu za ňu. Pre detoxikačný účinok užívajte aspoň 7 - 10 dní.

Pre 2 osoby budete potrebovať:

Príprava

Mrkvu a šalát umyjeme, očistíme a spolu s ošúpanými pomarančmi odšťavíme v odšťavovači. Odstránime prebytočnú penu na povrchu a pridáme 3 čajové lyžičky prášku Amalaki s kurkumou. Prášok sa môže usadzovať na dne, preto je dobré čerstvý nápoj dobre premiešať, ideálne v shakeri.

Spotrebujte najlepšie počas jedného dňa, uchovávajte v chladničke.

Súvisiace produkty

AMALAKI nápoj KURKUMA

Imunita & pečeň a krvný obeh

AMALAKI nápoj KURKUMA
6,60 €
-+

Detoxikácia pečene a krvi

Domáca ošetrovateľská starostlivosť

Detoxikácia pečene a krvi
-10% 17,80 €
pôvodná cena: 19,80 €
-+

MANJISHTA

Ochrana & posilnenie imunity

MANJISHTA
5,20 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.