Táto ajurvédska ozdravná kúra je vhodná pre optimálnu činnosť horných a dolných dýchacích ciest. Prechladnutie je spôsobené zahlienením žalúdka a priedušiek, znečistením tráviaceho traktu, pomalým metabolizmom, oslabenou imunitou, stresom a vyčerpaním, nesprávnym rytmom dýchania, nedostatočným tokom životnej energie a zmenou počasia pri striedaní ročných období. Užívajte podľa závažnosti pretrvávajúcich ťažkostí po dobu dvoch týždňov alebo jedného mesiaca spolu s ľahkou diétou a množstvom teplých tekutín.
Objednal som si do svojej ordinácie na vyskúšanie Vaše výrobky a veľmi ma potešilo zabalenie a celkovo dobrá energia ktorú som cítil po otvorení.
Ďakujem, prajem všetko dobré a veľa zdravia v roku 2022.
Nedávno sme si u vás nakúpili čaje a elixíry....a je to každodenný radostný rituál spoločne si nejaký uvariť a vypiť...ďakujeme:) Vaša firma na nás pôsobí veľmi príjemným a dôveryhodným dojmom. S pozdravom
Príprava
Himalájsky ajurvédsky čaj: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3 - 5 minút povariť alebo prelejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Ajurvédsky elixír: jednu čajovú lyžičku samostatne alebo zapiť šálkou vlažného mlieka či vody. Pre prípravu lahodného nápoja rozmiešajte jednu čajovú lyžičku v 250 ml vlažného mlieka či vody.
Ajurvédsky horúci nápoj: pre získanie zdravého a chutného nápoja rozmiešajte 1 čajovú lyžičku (cca 2 g) jemne namletej zmesi v 250 ml teplej vody a pridajte med podľa chuti. Zmes možno tiež pridať do smoothies a čerstvých štiav.
Odporúčané dávkovanie
Odporúčané dávkovanie čaju: 2 - 3 šálky denne
Odporúčané dávkovanie elixíru: 1 čajovú lyžičku (tj. 5g / lyžička) 2 - 3x denne
Užívajte ráno nalačno, počas dňa 1 hodinu pred jedlom a večer pred spaním.
Odporúčané dávkovanie nápoja: 2-3 šálky denne
Užívanie
Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3-5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejšie pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie prospešných výťažkov z himalájskych bylín. Čaje pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas trvania obnovy želateľných funkcií organizmu. V prípade očistnej bylinnej kúry užívajte čaj po dobu 1-3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia. Čaje pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania. Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 ° C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Čaj TRIPHALA na detoxikáciu tráviaceho traktu a čaj KALAMEGHA na pečeň a žlčník mi pomohli s trávením, vyprázdňovaním a celkovo sa cítim ľahšie.
Pijem vaše čaje pre udržanie zdravia, lekári ma liečili 3 roky bez úspechu. Vyskúšala som vaše čaje ako poslednú možnosť a neverila som, že zázrak sa stal skutočnosťou a nemám vôbec žiadne ťažkosti, ďakujem prírode a ľuďom, ktorí sa tým zaoberajú a pripravujú liečivé čajové zmesi.
Vaše ajurvédske čaje aj elixíry som už niekoľkokrát objednala aj zakúpila v kamenných obchodoch. Sme s nimi s manželom veľmi spokojní a viem, že aj v budúcnosti budeme stálymi odberateľmi.
Čaj TULSI mi pri nachladnutí veľmi pomohol, už po dvoch dňoch pitia zmizlo škrabanie v hrdle. Najlepšie na ňom je ako krásne prehrieva a má vynikajúcu lahodnú chuť! Naozaj odporúčam sa ním na zimné mesiace, resp.chrípkové obdobie zásobiť!
Dobrý deň, tiež rada pijem vaše čajíky a pomáhajú mi vo všetkom. Pleť, únava, dodanie energie. Ďakujem.
Mnoho rokov trpím nespavosťou. Začala som piť ASHWAGANDHU a spím ako mimino. Prvé prebudenie o piatej ráno a často sa zobudím až na zazvonenie budíka. Všetkým „nespavcom“ odporúčam a Vám vďaka za to, že existujete a pomáhate.
Mala som návaly tepla kvôli začínajúcej menopauze. Skúsila som váš čaj a pomohlo to. Zaobstarala som si ďalšie čaje a elixíry na prechladnutie a na uvoľnenie svalstva. Čaj TRIPHALA a čaje a elixíry na kĺby. Som nadšená. Tiež užívam lahodné nápoje, napodiv mi chutia hoci je v nich KURKUMA alebo MORINGA, ktoré mi samostatne vlastne vôbec nechutia. Ďakujem.
Dobrý deň, chcela by som potvrdiť, že som veľmi spokojná s vašimi produktmi, ktoré mi veľmi pomáhajú.
Pred nedávnom som narazil na Himalájske ajurvédske čaje (PITTA, BHRINGARAJ, JAIPHAL) a som s nimi veľmi spokojný. Sú naozaj skvelé (som pokojnejší, spevnili sa mi väzy v ramenách, miznú bradavice). Veľmi ďakujem.
V minulosti som čajíky pila ako dospievajúca žena. Prvá skúsenosť s Dalchini čajom bola neuveriteľná hlavne v chrípkovej sezóne kedy mi tento čaj doslova uvoľnil dýchacie cesty ako zázrak . Neskôr mi bola bohužiaľ diagnostikovaná borelióza a viete ako to býva s lekármi (prísne sledovanie a kopa chemických liečiv, čo môj organizmus s citlivým trávením dobre nezvládal) a preto som s pomocou tinktúriek na borelku od iného prírodného výrobcu užívala aj čaj MANJISHTA. Po roku ako mi diagnostikovali boreliózu doktorka ani špecialista infektológ nechápali ako sa to vie tak rýchlo vyliečiť. S veľkým odhodlaním a silou vnútornej energie budem naďalej používať tieto skvelé produkty. ☺ Veľké ďakujem
Dokumentárny film o domove najstaršieho lekárskeho systému na úpätí Himalájí odhaľujúci nadčasovosť vnútorného poznania dávnych mudrcov Indie.
Dokument vás zanesie od impozantných štítov Himalájí a každodenného života v jeho údoliach, až k posvätným chrámom v Káthmandu a kráľovským palácom v indickom Rádžasthánu. Budete sa tak môcť preniesť do bohatého lona prírody a vedomostí, ktoré formovali poznanie a kultúru indického subkontinentu.